Lidt om den aktuelle situation for jcKlassisk.dk

Jeg vil først slå fast, at det har været en dejlig tid. Det er pragtfuldt stadig at få lov til at skrive om klassisk musik. Og det er herligt at have så mange læsere, som endda giver udtryk for deres glæde over at læse websiten. Det vil jeg indledningsvis sige hjertelig tak for.

Websiten eller bloggen startede på et tidspunkt, da de skrevne medier og heriblandt min gamle avis, Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor jeg havde haft 50 gode, begivenhedsrige år som klassisk musik- og teater-medarbejder, nødvendigvis måtte skære ned også på kulturstoffet. Det gik stærkt ud over den klassiske musik og det i særdeleshed den i provinsen.

En blog var mig ukendt

Jeg anede knapt nok, hvad en blog var, da jeg fik opfordringer fra flere sider, fra privatpersoner, fra Aarhus Teater og ikke mindst fra Aarhus Symfoniorkester om at etablere en sådan. Orkestrets store koncerter blev som antydet på det tidspunkt sjældent anmeldt noget sted. I dag er Jyllands-Posten og i særdeleshed Aarhus Stiftstidende heldigvis til stede igen i en mere betydelig grad.  Jeg vil heraf slutte, at noget af behovet for jcKlassisk er formindsket.

Naturligvis kan jeg stadig blive ved med at følge det internationale musikliv på godt og ondt og bringe historier derfra, hvilket den danske presse ikke er alt for kvik til. Hvorfor gør den det egentlig ikke? Hvad der sker uden for landets grænser, har jo også betydning herhjemme. JcKlassisk kan stadig fylde huller i informationsnettet ud, som det har været et af mine mål. 

Tre givende år

Jeg gik ind i min officielle pensionsalder for 14 år siden, men har været aktiv siden. De sidste tre år med jcklassisk.dk har ikke været de mindst spændende og givende for mig. Det aktuelle spørgsmål for mig nu er, om jcklassisk skal fortsætte. Hvis nej vil jeg i givet fald ikke holde op med at skrive om klassisk musik, som jeg har gjort det i de seneste godt 54 år, for jeg har også lyst til at fortsætte dermed for eksempel i bogform, om det så lykkes eller ej.

Men skal jcKlassisk fortsætte? Er der virkelig behov for den? Det er nemlig ikke gratis at være på nettet og der opretholde jcKlassisk. Der står store forretningsselskaber bag som Microsoft, som skal have deres for at give plads for en fast adresse som jcKlassisk. Det er for mig i orden, at jeg skriver gratis, som jeg har gjort det hele tiden. Men jeg finder det ikke i orden, at det koster os penge. Det er derfor, at jeg har besluttet, at jcKlassisk skal balancere økonomisk for at fortsætte. Det har gjort det de seneste måneder, men det ser så tyndt ud for de næste, at det nu er under overvejelse at måtte droppe jcklassisk i min arbejdsplan. 

Annoncer er en nødvendighed

Er jcKlassisk nødvendig? Næppe så meget som før, men det skal jeg ikke ene tage stilling til. Jeg vil gerne inddrage læserne og beder dem, som eventuelt også tænker i annoncer, at reflektere over de aktuelle forhold - naturligvis hvis man da betragter det som tilstrækkeligt væsentligt, at websiten fortsætter.

Jeg takker i alle tilfælde for den viste interesse i den forløbne tid.

Hver måned slår mellem 3.500 og 5.500 læsere op på jcKlassisk, og de gør det bevidst for at læse om musik. For nogle annoncører er det indlysende, at en annonce ikke vil blive en udgift. Der er plads til fire annoncer samtidig, de tre til højre for artiklerne og den aflange neden for dem. De koster hver 1050 kr. for en måned, dog kun det halve for en annonce på den halve plads. Når læserne trykker på annoncen, åbner den for et yderligere indhold, som annoncøren selv kan ændre løbende.

Oplysninger om og tegning af annoncer kan fås og aftales med lars@jcklassisk.dk (teknisk ansvarlig) eller john@jcklassisk.dk